Søtt, salt og surt!

Her kommer noen tips. Hva tenker du om dette tro?

Disse tre er de viktigste smakene vi har. Å gi smaksløkene og ganen en ekstra dytt er ofte smart, og samtidig kan det være lurt (og rett og slett imponerende) å bryte forventningene folk har til maten din. Søtlig løk stekt med litt appelsin er en vinner. Avokado med sukker og sjokolade høres helt fælt ut, men smaker fantastisk.

Jeg bruker sukker:

  • når jeg steker løk, bittelitt bidrar til å løken, smaken endrer seg litt og det skarpe i løken bli snilt. (Appelsinjuice er også lurt!)
  • når jeg baker tomater, salt og sukker!
  • når jeg baker, enten det er salt eller søt gjærbakst. Sukkeret gjør at det hever seg mer. (Trodde du forresten at du ikke kan bruke rød gjær til salte deiger? Stemmer ikke.)

Jeg må ha «fleur du sel» eller Maldon salt til:

  • pizzaer og flate brød
  • hjemmebakte knekkebrød
  • avokado og kokte grønnsaker

Sure ting, lime og sitron må jeg ha til:

  • ratatouille
  • couscous
  • nesten alt stekt fisk, og mye av den kokte og
  • skalldyr og reker

Vil du ha flere oppskrifter? Da er det bare å sikre seg et eksemplar av boka 🙂 Du vippser, jeg sender dagen etterpå. Klikk her for å kjøpe boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s