I dag blir det fiskesuppe. Du skal ha taco du ja… hmmm… Hva med denne heller? Meksikansk vri på god og varm suppe.
Du trenger (4 personer):
8 scampi (avhengig av størrelse)
200 g hvit fisk
1 liten rød chili
1-2 grønne chili
2-4 fedd hvitløk
2 ts Vegeta (grønnsaksbuljong med lite salt
1 liten boks mais
1 gulrot
8 dl vann
4 vårløk
1 bunt koriander
2 ts spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver (om du tør)
4 ss revet ost
1 ss rømme til hver porsjon
Slik gjør du:
Hakk hvitløk og chili fint. Ha det i pannen med litt olje. Skrell gulroten og skjær den opp i tynne strimler, julienne, som det heter på fransk. La det surre på lav varme, det skal ikke bli brunt. Skjær fisken i biter. Ha i mais og krydderet og rør rundt. Ha i vann og Vegeta. La det koke opp og smak til med salt. Ha i fisken, og skru ned varmen. Skjær vårløk i skiver og ha i den og de rensede scampiene. Skru av varmen. Når scampien er fin og rød, har du i hakket koriander, og det hele er klar til servering. Ha i dype skåler, og legg en skje rømme i hver. Ha over osten og server med brød.
