Jeg er veldig glad i borsjt! Det er en russisk, eller i alle fall øst-europeisk kjøttsuppe som får opp varmen på vonde kalde dager. En av ingrediensene er rødbeter, du må finne de som er rå. Dette er mat jeg lager i litt større porsjoner, for det er minst like godt dagen etterpå. Som fårikål.
Du trenger:
600-700 g oksekjøtt, høyrygg går bra, eller annet suppekjøtt. Skjær det i biter.
2 løk i skiver
litt olivenolje
4-5 rødbeter i små biter
3 gulrøtter i biter
1/2 hodekål skåret i strimler
1 stor bunt dill, hakket
2 ts salt
En god dæsj nymalt pepper
1 ss malt paprika, gjerne røkt, om du har (finnes nesten bare i utlandet)
1 ts malt chili (kan sløyfes, hvis du tror du blir varm uansett)
Noen spiseskjeer rømme.
Ha kjøttet og løken i gryten sammen med olje. La det brunes lett. Ha resten av ingrediensene i gryta. Ha over vann, slik at det nesten dekker, og la stå på lav varme. Det skal ikke fosskoke, bare trekke. Sjekk av og til om du må ha på mer vann. La det trekke i et par timer, rør av og til.
Smak til med eventuelt mer salt og pepper mot slutten.
Server i skål med en god spiseskje rømme i midten og gjerne litt persilledryss over, hvis du har!

