Grilling er enkelt og raskt. Planlegger du litt, kan du gjøre det superbra også! Her er noen oppskrifter på marinader.
Denne oppskriften har stått på trykk i bladet Bobilen, der har jeg en fast spalte som kommer medlemmene tilgode.
Grillspyd
Hos meg er grillspyd en favoritt. Variasjonene er utallige, og resultatet blir alltid bra. Det viktigste for godt kjøtt på grillen er marinader, og her er noen som kan brukes til både kjøtt og kylling. Husk KOS som står for krydder, olje og syre. Og kos. Da blir det bra!
Start om morgenen, så har du god mat på kvelden. Jeg bruker alltid gode poser til marinade, da blir det lite oppvask og lite søl.
Til alle oppskriftene kan du ha i biter av kjøtt; det kan være enten: Oppskåret lam til grillspyd, fire små lammekoteletter, to kyllingfileter, en svinefilet, eller en svinenakke. Til gresk marinade kan du også bruke fast fisk som du trer på spyd.
Grillspyd kan bestå av nesten hva som helst. Det bør være kjøtt eller fisk som henger sammen, ikke slintrete kjøtt med mye fett. Halloumi er også veldig godt, det er en hard ost som ikke smelter. Favoritt grønt til grillspyd er:
rødløk i båter
champignon
squash
små tomater
paprika, helst rød
epler (godt til kylling og svinefilet)
vårløk eller purre i store biter
Ingefær og timian-marinade
Du trenger:
1 ss malt ingefær
4 ss timianblader
1 ss honning, om du har
½ rød chili, hakket
Saft av ½ sitron
½ ts svart pepper
3 ss olivenolje
Slik gjør du:
Ha ingrediensene i en plastpose. Ta en sleiv og klem det hele sammen litt, slik at timianbladene gir fra seg smak. Ha i det du vil marinere, og la det ligge kaldt seks timer.

Gresk yoghurtmarinade
Du trenger:
4 ss gresk yoghurt
2 ss fin olivenolje
1 neve frisk oregano, hakket
4 fedd finhakket hvitløk
Slik gjør du:
Bland ingrediensene i en pose. Ha i det du vil marinere, og la det ligge kaldt seks timer.
Superenkel mørningsmarinade
Du trenger:
2-3 ss olivenolje
Saften av ½ sitron
4 hvitløksbåter delt i biter
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
Kvernet pepper
Slik gjør du:
Bland ingrediensene i en pose. Ha i det du vil marinere, og la det ligge minst seks timer.
Tilbehør til grillmat
Bakt potet er alltid godt. Grillet maiskolber smaker fantastisk med salt og pepper. Rotgrønnsaker kan grilles i aluminiumsform med litt smør. Eller hva med en frisk salat, bland sammen grønne blader med tomat, fetaost, olivenolje og agurk. Noen ganger er det godt med bare litt brød til.
