Hvit eller rød jul?

Mange lurer på hvilken vin som passer til pinnekjøtt, ribbe og annen julemat. Her som alle andre steder gjelder det samme; hva liker du best?
I Alsace drikker de tørre rieslinger til salt svineknoke med hemningsløse mengder surkål. I Bordeaux drikker de gjerne flotte røde viner til fisk.

Mine favoritter er allikevel disse:
Til lutefisk velger jeg en fruktig rød vin som ikke er for kompleks. Gjerne noe fra Beaujolais, men ikke året Beaujolais som har «nouveau» i navnet. En «villages» kanskje, fra Juliennas.

Til ribben går jeg definitivt for en hvit vin. Det må være Riesling!  Trimbach er en fantastisk Riesling, gjerne av en eldre årgang, 2011 og 2013 var gode år.

Til pinnekjøtt drikker vi også Alsaceviner, det må jo bli en Pinot Noir. Vi har kjelleren full av viner fra Leon Beyer som er fantastiske, men om du ikke er så heldig er Frick Pinot Noir 2011 fantastisk, den finnes på vinmonopolet.

Blir dagene lange og kjedelige, kan det rettes på med litt Champagne. Helst av bare hvite druer, «blanc de blanc». Går du for billigere variasjoner av bobler, er Cava en favoritt, de med «brut nature» er de aller beste, de med «reserva brut» en god nummer to.

Det blir neppe en hvit jul hos oss for å si det sånn.
Drikke med måte og pass på barna.

Vil du ha flere oppskrifter? Da er det bare å sikre seg et eksemplar av boka 🙂 Du vippser, jeg sender dagen etterpå. Klikk her for å kjøpe boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s