Ett slag for kjøttpuddingen

Jeg kan huske kjøttpudding fra da jeg var liten. Det ble lagd med masse muskat, og lukten av pepper er noe jeg nok aldri glemmer. Jeg sto på en stol på siden av kjøkkenbenken, og hang over mixmasteren, så på egget som ble slukt av vispene. Rart med det!
Her er min versjon av kjøttpudding. Veldig mektig.

Bland sammen (bruk kjøkkenmaskin om du har):
800 g kjøttdeig (uten salt og vann blir best)
2-3 egg
4-6 ss revet parmesan
4-6 ss brødsmuler eller griljermel
2 ts salt
kvernet pepper
2 ts spisskummen

Spre kjøttmassen på et bakepapir (se bildene). Så har du over skinkepålegg og nesten en pakke pizzaost. Rull så puddingen sammen. Bruk papiret til å presse det litt fast. Ha en pakke bacon i kryss i en stor brødform. Du må gjerne måle på forhånd, slik at rullen passer til formen din. Legg rullen i formen og bacon på tvers, se bildet.

Stekes i stekeovn, eller på grill på svak varme. 190 grader i 45-50 minutter, gjerne litt grill helt til slutt. Server med favoritt-tilbehør. For meg ble det langstekt champignon med ganske mye hvitløk og persille.

Vil du ha flere oppskrifter? Da er det bare å sikre seg et eksemplar av boka 🙂 Du vippser, jeg sender dagen etterpå. Klikk her for å kjøpe boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s