Jeg er glad i mat med masse krydder, og når vi er på reise, er det en del som bare må være med. Krydder blir fort rot, det er viktig å holde orden i hylla! Jeg har små krukker med etiketter på, sånn at jeg ikke trenger ta med store bokser av alt.
Her er favorittkjøttbollene, en litt indisk vri! Server med creme fraiche og litt frisk salat, tomater, rå løk og salatblader. Gjør det enkelt.
Du trenger:
Til kjøttbollene:
1/2 kg kjøttdeig, veldig gjerne av lam
1 ts revet ingefær
3 fedd hvitløk, hakket
omtrent 1/4 ts av:
sort pepper
malt spisskummen
kanel
chilipepper
koriander, malt
Litt salt (noe kjøttdeig er veldig salt i utgangspunktet, mens fersk lammekjøttdeig er helt uten)
Til steking:
Litt olje
1 kanelstang
2 grønne kardemommekapsler
2 laubærblad
2 ss creme fraiche
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Bruk gjerne en plastpose, om du vil spare oppvask. Massen skal være litt løs, er den for fast, kan du ha i litt matyoghurt (eller gresk/tyrkisk yoghurt eller creme fraiche).
Varm pannen og ha i krydderet. La det surre litt på svak varme, slik at oljen får smak av kardemomme og kanel, det lukter himmelsk. Stek små kjøttboller. Når de er klar, blandes litt creme fraiche inn, og dryss gjerne over litt koriander eller persille.

