Pistou suppe

Gleden var stor da familien kastet seg over denne. Fulltreffer!
Dette er en god og frisk suppe med spreke farger. Vil du ha kjøtt i, kan du velge pølser eller kjøttboller, vil du putte på litt fisk, kan du bruke en fast hvit fisk. Men bare grønnsaker er også helt topp! Dette er smaken av Provence

Du trenger: 1 squash
1 purre
2 gulrøtter
2 tomater
2 poteter
50 gram ukokt makaroni
100 g ferske brekkbønner
2-4 kvister timian

Pistou lager du av:
1 stor bunt frisk basilikum
3 fedd hvitløk
100 g ferdig revet parmesan
1 dl olivenolje
Noen dråper sitron
Litt salt og pepper

Slik gjør du: Start med pistouen. Bland alt sammen i en hurtigmikser. Har du ikke mikser med på tur, er det ingen grunn til å fortvile, start med å hakke det grønne veldig fint, ha i osten, og kna videre i en bolle mens du blander i oljen.

Kutt poteter, purre, gulrøtter i biter. Ha det i ei gryte med omtrent en liter vann. La det koke opp, og deretter stå og surre. Grovhakk tomatene, del aspargesbønnene, og squashen. Ha timian og makaroni i gryta. La surre litt til, når makaronien er al dente, altså litt tyggemotstand, så skal resten av ingrediensene i. Ha i en skje med pistou også. Kok et par minutter til.

Ha suppen over i en skål, og legg en god skje av den knallgrønne pistouen i midten. Et glass god rosévin er topp her, og gjerne litt brød.

Vil du ha flere oppskrifter? Da er det bare å sikre seg et eksemplar av boka 🙂 Du vippser, jeg sender dagen etterpå. Klikk her for å kjøpe boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s