Gullrisotto, hot salat og kald fisk

Disse oppskriftene har stått i Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening, der kommer det nye oppskrifter hver gang 🙂

Laksecarpaggio For noen år siden, var det helt utenkelig for meg å spise rå fisk. Så disket Bjørn opp med denne forretten, og veien var ikke lang til resten av sushiuniverset. Er du litt skeptisk, kan du prøve med å snu laksen på pannen i litt olje. 40 sekunder på hver side.

Du trenger (til en forrett):
1 liten bit av den fineste laksen, Salma er flott
1 bunt estragon (du kan også bruke persille, dill eller gressløk)
40 g meierismør
2-3 ss creme fraiche
1 sitronbåt til hver porsjon
salt og pepper

Slik gjør du:
Smelt smøret (på lav varme) og ha i creme fraiche. Hakk en neve estragon og ha den i smøret.  Skjær laksen i tynne skiver og legg dem ut over en tallerken. Hell over sausen i en tynn stripe. Ha på nykvernet pepper og grovt salt.
Fisken skal ikke være iskald, og sausen skal ikke være mer enn lunken.Retten kan også lages med røykt laks.

Bobilkokkens chilidrøm Dette er en salat. Er du litt frossen, garanterer jeg at du blir varm! Det ser kanskje litt heftig ut med tre chili og masse hvitløk, men smakene blandes og balanseres. Prøv selv!

Du trenger:
250 g biff (gjerne mørbrad)
1 hjertesalat
6-7 reddiker (eller en gulrot)
½ agurk
6-7 cherrytomater
1 håndfull peanøtter

Til dressingen:
3 medium store røde chili
3-4 hvitløksfedd
saften fra 1 lime
1 ss sukker
1-2 ss fish sauce (thai)

Er du veldig sulten, kan du servere salaten med kokt ris.

Slik gjør du:
Start med dressingen. Hakk chili og hvitløk veldig fint. Bland sammen med limesaft, sukker og fish sauce. Smak på det! Det er en blanding av litt surt, litt salt, ganske skarpt og litt søtt.
Skrell agurken og ta ut frøene. Del den i biter. Del cherrytomatene i to, og skjær reddikene i skiver. Bland dette sammen med salatbladene i en skål.

Finn stekepannen og rist peanøttene på varm tørr panne. De kan godt bli litt mørkere, men ikke svarte. Legg dem til sides når de er klare. Ha litt olje i pannen og stek kjøttet. Vi liker det litt rødt, men det er opp til smak og behag. Etter at det er stekt, skjæres det i terninger.

Så er det bare å legge pent på en tallerken. Dressing er opp til den enkelte, så jeg pleier ha den for seg selv.

Gullrisotto Sopp er naturens gull. Det er så flott å komme over kantareller i skogen, når det lyser oransje overalt. Til risottoen kan du ha hvit fisk, stekt kylling eller litt røkt skinke. Eller bare spise risotto.

Du trenger:
1,5 dl risottoris
1 ss smør
Saften av en sitron
1,5 dl kyllingkraft
1,5 dl fløte
40 g parmesan
250-300 g kantarell
Salt og pepper
Litt persilledryss til slutt, om du har.

Slik gjør du:
Rens kantarellene, få vekk jord og graps. Ha dem i en tørr panne, og la dem dampe fra seg. Ha i smør og la soppen steke et par minutter. Så has risen i, rør rundt slik at den er dekket av fettet. Så har du i kyllingkraften, det er lov å bruke terning… Risottoen må røres i nesten hele tiden, og etterhvert som kraften absorberes, må det ny til, så tilsett fløten og deretter sitronsaften. Trenger du enda mer væske før risen er myk, kan du bruke hvitvin, sitronsaft, vann eller mer fløte. Smak til med salt og nykvernet pepper. Like før servering tilsettes parmesan, og da må du ta den av varmen.

Vil du ha flere oppskrifter? Da er det bare å sikre seg et eksemplar av boka 🙂 Du vippser, jeg sender dagen etterpå. Klikk her for å kjøpe boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s