Hva har du lyst på?

Det er fredag igjen. Den dagen i uka der det er deilig å sette seg ned med noe skikkelig godt, og finne ei god flaske fra kjelleren. Kosedagen over alle! Så jeg spør alltid Bjørn, «hva har du lyst på»? Noen ganger har han lyst på noe spesielt, andre ganger er svaret «det du finner på». Eller «vet ikke, hva har du lyst på». Det går helt fint, jeg har nesten alltid en idé. Har jeg ikke noen idé, blir det pizza. (Men det hadde vi i går!)

Så i kveld blir det paella på oss. Jeg har bare bestemt det. Oppskriften er kanskje ikke helt lik den i boka. Men det blir digg! Fra kjelleren kommer det en kjekk beaujolais, så da blir det kosekveld!

Paella fra sjøen for to

Du trenger: 
200 g hvit fisk
8-10 store tigerreker/scampi eller noen flere vanlige reker, helst ukokte
2 sjøkreps (langoustiner)
1,5 dl paellaris
Bladpersille
To finhakka tomater
Sitron
1 finhakka løk
3-4 fedd finhakka hvitløk
1 liten paprika i biter
1 ss gurkemeie
2 ss malt paprika, gjerne røykt spansk pimenton
salt og pepper

Slik gjør du: Hakk løk og hvitløk, og ha det i en panne med olje. La det surre seg mykt. Ha i risen og rør godt rundt slik at all risen er dekket med olje. Ha i krydderet og hakket tomat. Saften av halve sitronen presses i, og så må du spe med vann, ha i litt og litt, og mindre om gangen etterhvert. Rør jevnlig. Når risen nærmer seg myk, skal fisken i. Dander bitene i pannen slik at det ser fint ut, og pass på at det ikke koker tørt. Etter at fisken kommer i, må du ikke røre mer. Reker og kreps skal også i, og koketid på disse er avhengig av om de bare skal varmes, eller om de er rå. Se at fisken begynner å bli ferdig før du har i skalldyrene. Hakket persille og paprika kommer i til slutt, og husk en båt med sitron til servering.

Kos deg! Og bruk #bobilkokken. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s