Smart mat på tur

Vi er ut på årets eventyr. Fem uker på reise, og når jeg skriver dette, er vi i Bordeaux, en av verdens store gourmetbyer. Mye og la seg friste av, og her har jeg samlet noen tips til dere. Denne oppskriften er hentet fra Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening. Der kommer det nye oppskrifter i hvert nummer! 

Sofistikert kveldsmat Du trenger litt ost, litt spekemat, litt brød og kjeks, og paprika og druer.

Slik gjør du: Dette kan settes sammen av mye forskjellige mat. Her har jeg dandert ost: Morbier  (den med askestripen inni) og en Roquefort. Det er en paté med forskjellig svinekjøtt som jeg kjøpte ferdig, og så er det langhengt skinke fra Bayonne, siden det er her vi er. Mortadella er en favorittpølse som fås overalt. Så er det bare å dandere med druer, paprika, og gjerne en tomat om du har. Server med brød.

Aprikosterte Litt søtt til kaffen er godt av og til. Denne kaken er enkel å få til, og restene kan fryses, slik at du har noe til dagen etter. Kaken kan lages med epler, pærer eller ferskener. Jeg bruker stekepannen for å få dette bra. Den går sikkert også bra å lage i omnia-ovnen også.

Du trenger: 12-15 aprikoser 2 dl sukker 20 g smør 1 ferdig kjevlet mørdeig eller paideig (lag den gjerne selv!)

Slik gjør du: Del aprikosene i to og ta ut steinen. Legg dem med skinnsiden ned i en stekepanne. Ha over smør og sukker, og la det surre til sukkeret er karamell. Ikke rør i det så mye, da går alt i stykker. Hell aprikosblandingen over i en gryte/bolle, pass på å ikke brenne deg. Legg så mørdeigen  i pannen, ha aprikosblandingen i igjen og brett deigen over. Det trenger ikke se fint ut. Ha den over varmen igjen, omtrent 20 minutter på medium varme. Så skal det snus. Jeg tar en tallerken over stekepannen, og vipper den rundt. Så sklir kaken ned i pannen igjen og steker videre, 10-15 minutter.

Server med vaniljeyoghurt, vaniljekesam, eller is.

Superenkel pastasalat

Når det er varmt og du er sulten, er det ikke alltid det mest heftige som frister. Her er en enkel salat, som imponerer.

Du trenger: 2 kokte egg 100 g pasta, rød, hvit eller grønn, stor eller liten. Litt hjertesalat i strimler 50 g bacon stekt i strimler Tomater Paprika Agurk Litt revet parmesan Dressing av 2 ss olivenolje, saft av en halv sitron, pepper og oregano etter smak.

Slik gjør du: Sett pasta og egg på koking, jeg bruker samme gryte, det går helt fint så lenge eggene er i fra vannet er kaldt. Rør sammen dressing og kutt grønnsakene. Ha salat i bunn av skålen, deretter pasta og bacon på topp. Pynt med egg og tomat og noen skiver paprika. Riv litt parmesan på toppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s