Frankrike og mat

Vi har vast rundt her nå noen uker, i landet av overdådighet! Nydelige skjell, fantastisk fisk, grønnsaker og farger. Nå har vi kommet til Alsace, og det er ikke sjømat som er viktigst. Her går det i choucroutes, svinekjøtt og fermentert kål, bakeoff, som er langtidskokt kjøtt med poteter og grønnsaker, og en favoritt: tarte flambée, som er en pizzaliknende pai med creme fraiche, bacon, løk og lokale oster. Du og du, sier jeg bare. Vi lager masse godt selv og, og snoper råvarer som røykt and, tørket og røykt bacon, pateer og foie gras. Og ost. Masse ost! 

Her er noen bilder:

And, kylling, oster. 🙂 storken fikk også litt and her i Alsace.

Moules, blåskjell bare! Fantastisk mat!
Salat med ferske ansjos 🙂
Hjemmelagd pastasalat med egg og bacon 🙂
Tidenes digg, røykte småreker!
Østers. Smak av hav, sol og lykke
Jordbær er godt uansett 🙂
Fransk fjellørret og norske langoustiner!
Så måtte vi jo innom Champagne, og Tribaut for litt til vinteren 😉
Ingen kjedelige kvelder!
Røykt svineknoke. Med ingefærsaus! Her i Alsace spiser de mye innmat, sylte, surkål og svin.
Alsace riesling er best i verden!
Tarte flambé

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s