Oppskrifter og tips

Gode tips og oppskrifter for livet på farten. Bruker du oppskriftene mine? Tagg #bobilkokken da vel 🙂
Følg og del gjerne på Instagram og Facebook!

Reklamer

Kokk uten kniv?

Vi leser og hører det hele tiden. Temperaturen er høy. Har du bobil, på vanlig sertifikat, må du tenke på vekt. Ofte er det kjøkkentingene dette går ut over. For tenk om mannen skulle ha med seg bare ETT sett med skrujern? Vi har aldri hatt så tunge biler, det vil si, det er nok … Fortsett Kokk uten kniv?

Kjøttboller med kick

Jeg er glad i mat med masse krydder, og når vi er på reise, er det en del som bare må være med. Krydder blir fort rot, det er viktig å holde orden i hylla! Jeg har små krukker med etiketter på, sånn at jeg ikke trenger ta med store bokser av alt. Her er … Fortsett Kjøttboller med kick

Gravlaks og dillkrem

Dette kan alle få til! Du trenger: Gravlaks nok til en forrett 1 dl lett/ekstra lett créme fraiche 1 liten bunt dill 1 fedd hvitløk 1 bløtkokt egg litt salt Litt hakket rødløk Gravlaksen danderes fin på litt rødløk. Hakk dillen og hvitløken, og bland inn i créme fraichen, smak til med en klype salt. … Fortsett Gravlaks og dillkrem

En veldig god og varm suppe!

Jeg er veldig glad i borsjt! Det er en russisk, eller i alle fall øst-europeisk kjøttsuppe som får opp varmen på vonde kalde dager. En av ingrediensene er rødbeter, du må finne de som er rå. Dette er mat jeg lager i litt større porsjoner, for det er minst like godt dagen etterpå. Som fårikål. … Fortsett En veldig god og varm suppe!

Geiter og ost!

Har tidligere skrevet om at jeg var ostehater… Det er helt sant! Noe med konsistensen mest, ikke smaken. Da jeg startet med å like ost, var det skarp blåmuggost som slo an først! Men nok om det. Forrige helg lagde jeg en forrett som ble supergod! I stekeovn, men dette går også på gassgrill, bare passe … Fortsett Geiter og ost!

Kaldt ute – varmt inne

Et år feiret vi nyttårsaften i bobilen, i Løkken i Danmark. Snø og grapsevær, men inne var det godt. Vi lagde fem retter. På menyen var gravlaks med sitron og kokt egg, rekecoctail på ristet loff, oksemørbrad med potetmos og aspargesbønner, danske oster og til slutt frisk frukt og søte mandler. Alt med gode viner … Fortsett Kaldt ute – varmt inne

Restemat og luksus

Denne gangen har jeg funnet fram litt luksus, litt digg, og litt restemat. Kos deg på tur!  Disse oppskriftene har tidligere vært publisert i Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening. Gravlaks og dillkrem Dette kan alle få til! Du trenger: Gravlaks nok til en forrett 1 dl lett/ekstra lett créme fraiche 1 liten bunt dill 1 … Fortsett Restemat og luksus

Smart mat på tur

Vi er ut på årets eventyr. Fem uker på reise, og når jeg skriver dette, er vi i Bordeaux, en av verdens store gourmetbyer. Mye og la seg friste av, og her har jeg samlet noen tips til dere. Denne oppskriften er hentet fra Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening. Der kommer det nye oppskrifter i … Fortsett Smart mat på tur

Korianderdipp til digg

Dette er godt tilbehør som kan brukes til det meste. Kanskje aller best til fisk, men funker til fredagstaco også, om du trenger noe nytt. 2 bunter frisk koriander (hakk stilk og rot og) 2 bunter fersk mynte 2 rødløk 3-4 grønne chili 5-6 hvitløksfedd 1 liten skrellet ingefærrot 2 ts salt Saften fra 1 lime … Fortsett Korianderdipp til digg

Pikante lakselefser

Denne retten er veldig frisk og god til middag. Vi bør spise mer fisk, og da må den være spennende og! Du trenger: 200 g laksefilet uten skinn og bein per person 1-2 tortillaer per person 1 paprika Litt salat 1/2 agurk Noen spiseskjeer hermetisk mais 1/2 pakke revet ost 1/2 boks créme fraiche 2 fedd hvitløk … Fortsett Pikante lakselefser

Hva har du lyst på?

Det er fredag igjen. Den dagen i uka der det er deilig å sette seg ned med noe skikkelig godt, og finne ei god flaske fra kjelleren. Kosedagen over alle! Så jeg spør alltid Bjørn, «hva har du lyst på»? Noen ganger har han lyst på noe spesielt, andre ganger er svaret «det du finner på». … Fortsett Hva har du lyst på?

Fiskesuppe på fredag

I dag blir det fiskesuppe. Du skal ha taco du ja… hmmm… Hva med denne heller? Meksikansk vri på god og varm suppe. Du trenger (4 personer): 8 scampi (avhengig av størrelse) 200 g hvit fisk 1 liten rød chili 1-2 grønne chili 2-4 fedd hvitløk 2 ts Vegeta (grønnsaksbuljong med lite salt 1 liten … Fortsett Fiskesuppe på fredag

Helt nuts kylling altså

Dette er en innertier om du vil imponere. Kylling er så snilt i seg selv, at den kan godt få andre og mer fremtredende smaker i tillegg. Resultatet både ser bra ut og smaker godt! Til to personer. 2 kyllingfileer 6 skiver spekeskinke 2-3 fedd hvitløk 30 g pinjenøtter 50 g valnøtter 1 liten bunt … Fortsett Helt nuts kylling altså

Kokosreker

Dette er digg! En kul forrett, eller en hovedrett om du har litt brød til og kanskje øker porsjonen litt. Du trenger: Litt olje til å steke i 1 løk, hakket 3 fedd hvitløk, hakket 1/2 dl kokosmasse (fersk om du er så heldig, men går fint med tørket og) 1 ts gurkemeie 1 ts … Fortsett Kokosreker

Spidda mat

Grilling er enkelt og raskt. Planlegger du litt, kan du gjøre det superbra også! Her er noen oppskrifter på marinader. Denne oppskriften har stått på trykk i bladet Bobilen, der har jeg en fast spalte som kommer medlemmene tilgode. Grillspyd Hos meg er grillspyd en favoritt. Variasjonene er utallige, og resultatet blir alltid bra. Det … Fortsett Spidda mat

Oppvasken

En stor fordel på tur. Jeg må vaske opp. Oppvaskmaskinen står hjemme, og det er egentlig bare bra! Den er nemlig den store synderen! Har du lagt merke til at kniver blir sløve, gryter blir matte, redskap ruster. Jeg har med de gode knivene, Takamurakniver og en god slipestein, og de er for verdifulle til … Fortsett Oppvasken

Vårens festmiddag

Lam er alltid godt. Ganske enkelt er det også.  Litt franske urter blir det selvfølgelig på min favorittoppskrift, tilbehøret og vinen topper måltidet. Grillsesongen er erklært åpen! Lykke. Oppskriftene er til to personer, her er det mat for en lang middag Vin er jo bra, og her kan du være tradisjonell med en god Bordeaux, … Fortsett Vårens festmiddag

Gullrisotto, hot salat og kald fisk

Disse oppskriftene har stått i Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening, der kommer det nye oppskrifter hver gang 🙂 Laksecarpaggio For noen år siden, var det helt utenkelig for meg å spise rå fisk. Så disket Bjørn opp med denne forretten, og veien var ikke lang til resten av sushiuniverset. Er du litt skeptisk, kan du … Fortsett Gullrisotto, hot salat og kald fisk

Krydra fisk – enkelt og greit!

Som sagt, vi er veldig glad i fisk og sjømat. Jeg eksprimenterer masse, for å finne de rette smakene og gjøre nye ting som smaker enda mer spennende. Her fant jeg litt laks, litt torsk og noen tigerreker. Krydderet blandes sammen først og så med fisken. Her er det: litt salt 1 ts spisskummen bittelitt … Fortsett Krydra fisk – enkelt og greit!

Et slag for kjøttpuddingen

Jeg kan huske kjøttpudding fra da jeg var liten. Det ble lagd med masse muskat, og lukten av pepper er noe jeg nok aldri glemmer. Jeg sto på en stol på siden av kjøkkenbenken, og hang over mixmasteren, så på egget som ble slukt av vispene. Rart med det! Her er min versjon av kjøttpudding. … Fortsett Et slag for kjøttpuddingen

Confit de canard

Dette er mat vi alltid tar med fra Frankrike. Du får kjøpt bokser med konfiterte andebiter i Norge og, men det koster fire ganger så mye. Confit de canard er and som er hermetisert i andefett. Det høres jo ikke så veldig sunt ut, men fettet følger sjelden med etter at anden er stekt på … Fortsett Confit de canard

Søtt, salt og surt?

Her kommer noen tips. Hva tenker du om dette tro? Disse tre er de viktigste smakene vi har. Å gi smaksløkene og ganen en ekstra dytt er ofte smart, og samtidig kan det være lurt (og rett og slett imponerende) å bryte forventningene folk har til maten din. Søtlig løk stekt med litt appelsin er … Fortsett Søtt, salt og surt?

Det handler om kaffe

Kaffe er viktig for oss. Jeg MÅ ha god kaffe. Det må være god kaffe, eller ikke i hele tatt. Derfor har vi slitt ut noen nespressomaskiner. Tidligere hadde jeg oversikt over alle nespressobutikker i Europa på bloggen, slik at vi skulle kunne fylle på, om vi gikk tom. Nå er det butikker nesten over … Fortsett Det handler om kaffe

Jeg var ostehater

Bjørn forteller at da vi traff hverandre, snakket han om ost og kjeks med sann lidenskap. Jeg svarte at det kan vi godt ha, så lenge det er masse druer, paprika, kjeks og ikke minst vin til. Jeg tror nesten jeg hadde panikk for ost. Ikke er jeg sikker på hvorfor det var slik heller. … Fortsett Jeg var ostehater

Rett fra kjøleskapet

Noen dager er bare sånn. Kjøleskapet trenger enn opprydding. Skulle jo ikke tro at kjøleskapknøttet ble så rotete, men vårt er bittelite og utilgjengelig. Det er rett og slett vanskelig å komme til. Så derfor blir det til at jeg av og til finner ting jeg ikke visste jeg hadde, som bare er slengt inn … Fortsett Rett fra kjøleskapet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s