Fra vinkjelleren

Vi er samlere. Les om våre vinopplevelser og vinkjøp. Det handler også om smaking, om jordsmonn og produksjon.
Vil du lære mer, ha en koselig vinkveld med litt kunnskap, er det bare å invitere til vinkurs. Ingeborg stiller, ta kontakt for tilbud.

Reklamer

Mer enn drikke

Det er ofte derfor vi kommer. For vinen. For smakene, stemningen, fargene. Vin handler om mer enn å drikke. Det handler om sansene, alle, om den første aromaen som treffer nesen med en gang korken er av. Om endring i struktur og sammensetning fra korken trekkes til maten er ferdig. Jeg blir aldri ferdig med … Fortsett Mer enn drikke

Vin til grillmat

Ikke akkurat favorittspørsmålet. Det er litt som å spør hva koster en fisk, eller hvorfor er månen gul. Men spør, for all del. Svaret blir nok umiddelbart «hva slags grillmat?» Er det fisk, kylling eller biff? Bruker du sitron, eller er kjøttet marinert i yoghurt? Alle disse tingene har noe å si for hvilken vin … Fortsett Vin til grillmat

Smake på vin

  Når du smaker på vin, er det viktig å tenke på hva du liker. Det er helt sikkert at dersom du har en aversjon mot en spesiell luft, og vinen lukter slik, så går det ikke så bra. Det står alltid en bøtte til å spytte i, men det er helt greit å drikke … Fortsett Smake på vin

Hvit eller rød jul?

Mange lurer på hvilken vin som passer til pinnekjøtt, ribbe og annen julemat. Her som alle andre steder gjelder det samme; hva liker du best? I Alsace drikker de tørre rieslinger til salt svineknoke med hemningsløse mengder surkål. I Bordeaux drikker de gjerne flotte røde viner til fisk. Mine favoritter er allikevel disse: Til lutefisk … Fortsett Hvit eller rød jul?

Vår! Og vin!

Jeg jubler når det er vår. Sånn ordentlig seriøst. Jeg nyter våren. Nyser, hoster, klør i øynene. Men nyter allikevel! Det er som om jeg tiner opp og blir en mer varm person. I dag handler det om vin. De rike vinene til å få varmen av, får stå i kjelleren til høsten. Nå gjelder det … Fortsett Vår! Og vin!