Kokk uten kniv?

Vi leser og hører det hele tiden. Temperaturen er høy. Har du bobil, på vanlig sertifikat, må du tenke på vekt. Ofte er det kjøkkentingene dette går ut over. For tenk om mannen skulle ha med seg bare ETT sett med skrujern?

Vi har aldri hatt så tunge biler, det vil si, det er nok en mulighet at når vi har kjørt hjem med 70 liter tollbehandlet vin, at vi har sneiet vektgrensen, men ikke sånn til vanlig. Det betyr at vi unner oss luksusen det er med skikkelige vinglass, og jeg har med både til rødt og til hvitt. Og til bobler.

Det samme gjelder redskaper. Dørslag til pasta, som jeg også lager salat i, litermål, rivjern, hvitløkspresse, gode skjærefjøler. Og kniver. En stor og en liten, men det er skikkelig gode kostbare kniver som holder. Knivsliperen er selvfølgelig også med.

I den store sammenhengen, om du samler alle kjøkkenredskapene du ønsker å ha med, og veier haugen, så blir det ikke så mye, egentlig.

Reklamer