Sommerfest og sommerferie!

Endelig er vi der, det er juli, pøsregner, jeg er forkjølt som vanlig, og vi pakker. Sist helg var det sommerfest, og det ble en kjempefest! Oppskrifter og matbilder er her;

https://bobilkokken.no/bobilkokkens-sommerfest/

Nå snur vi mot sør, og du må følge turen vår på Bobilbloggen.

Ha en flott sommer da! 🙂

Påsketur!

Vi har reist til Odda. En rolig natt her på Allmerket, kaien altså, sammen med ganske mange andre bobilister.

Planen er å ta opp i fjellet etterhvert, og ned på andre siden, for å si det enkelt 😃

Ønsker alle god påske og kjør pent! Kommer mer fra oss seinere!

Ekslusivt Omnia-oppskrifts-tilbud:)

Jeg har samlet fire kjekke Omnia-oppskrifter i en brosjyre som du får med om du bestiller «To bluss og en grill» fra forlaget nå! Lenken du kan bestille fra er her: https://www.jarenforlag.no/boker/to-bluss-og-en-grill.html og prisen er satt ned til latterlige 299 kroner 🙂

Jeg liker godt å lage mat i omniaen, det er smart med alt på et sted! For å spare oppvask syns jeg det er greiest å bruke omniaen til de rettene der alt kan gå i på en gang, jeg steker ikke kyllingen på pannen først, for så å steike den sammen med andre ting i omnia.

Oppskriftene jeg har delt i brosjyren, og som nå går eksklusivt til de som kjøper boka fra forlaget er en blanding av brødmat, middag og pai.

Se også oppskrifter og tips her på nettsiden, de deles HELT GRATIS 🙂

IMG_3994

Spesialtilbud for medlemmer av Bobilforeningen!

Jepp, nå er det inngått avtale og boka er til salgs litt billigere om du er medlem av Norsk bobilforening. Sesongen er jo i gang, og du vil vel briljere med god mat?

Gå til bobilforeningens nettsider for å bestille.

Et gavetips, og et oppsummert år!

Lurer du på hva du kan gi en bobil- eller campingentusiast til jul? Selv om det er vinter, mørkt og kaldt, vet vi at våren er på vei! Boka «To bluss og en grill – kokebok for folk på farten» er en flott julegave 🙂 Klikk på lenken eller bildet for å bestille.  NÅ ER DET SALG med 50 kr avslag 🙂

Nå kunne jo jeg bare sagt at dette er en flott bok og bedt deg om å tro meg… Men andre har også allerede sagt det! Tusen takk for hundrevis av tilbakemeldinger.

Innholdsrikt år!
Sist desember var vi i innspurten på boka. Korrektur og bilder i en ganske kaotisk og forvirrende blanding. Men vi kom i mål. En grytidlig vintermorgen var vi på trykkeriet og så at boka gikk i trykken. De flotte bildene til Elisabeth Tønnessen trillet rundt i pressen. Se filmen fra trykkeriet.

Så ble det radioinnslag, tv-opptredener og over 100 oppslag i aviser og magasiner.  Lanseringsfest, bokpresentasjoner og signeringer, både på messer og i butikker rundt om i landet. Smaksprøver, det må være sånn omtrent 2500 vi delte ut i løpet av våren og sommeren. Jeg er utrolig takknemlig over å ha vært med på alt dette og truffet så mange fantastiske folk!

Sandnesposten var først ute med å skrive om boka.

I Bobilen, magasinet til Bobilforeningen er det blir matspalte hele året.

Inspirert av alle dere, og av vår syke sans for humor og boblende kreativitet lagde vi filmsnutten om «Småbilkokken». Den har over 12000 visninger bare på Facebook.

Noen fant boken på en flott vingård i Champagne, tok bildet og sendte til meg, det var morsomt!

Stavanger Aftenblad skrev om personlige bilskilt. Vi har det kuleste av ALLE 😉

I tillegg rakk vi sommerferie i Frankrike  og en flott tur i leiebobil på USAs østkyst. Og ny bobil (med kult skilt)!

Det har altså skjedd masse! Egentlig overveldende masse, og så mye morsomt og kjekt! Følg oss gjerne på bloggen også! 

Snartur til caravanmessen

Vi tar turen til Lillestrøm, vi også! Vil du kjøpe en signert bok, kan du stikke innom meg på Hellerudsletta i morgen, vi blir til lørdag formiddag. Bilen vår er lett å kjenne igjen, og har registrering EUROPA.

Finner du oss ikke, og har allikevel lyst å kjøpe en bok, kan du gjerne tekste meg, så ser vi om vi kan treffes 🙂 40238099.
Uansett: Ha en riktig god helg, samme hvor du er! Gjør noe fint da 🙂 Lag god mat?

Frankrike og mat

Vi har vast rundt her nå noen uker, i landet av overdådighet! Nydelige skjell, fantastisk fisk, grønnsaker og farger. Nå har vi kommet til Alsace, og det er ikke sjømat som er viktigst. Her går det i choucroutes, svinekjøtt og fermentert kål, bakeoff, som er langtidskokt kjøtt med poteter og grønnsaker, og en favoritt: tarte flambée, som er en pizzaliknende pai med creme fraiche, bacon, løk og lokale oster. Du og du, sier jeg bare. Vi lager masse godt selv og, og snoper råvarer som røykt and, tørket og røykt bacon, pateer og foie gras. Og ost. Masse ost! 

Her er noen bilder:

And, kylling, oster. 🙂 storken fikk også litt and her i Alsace.


Moules, blåskjell bare! Fantastisk mat!

Salat med ferske ansjos 🙂

Hjemmelagd pastasalat med egg og bacon 🙂

Tidenes digg, røykte småreker!

Østers. Smak av hav, sol og lykke

Jordbær er godt uansett 🙂

Fransk fjellørret og norske langoustiner!

Så måtte vi jo innom Champagne, og Tribaut for litt til vinteren 😉

Ingen kjedelige kvelder!

Røykt svineknoke. Med ingefærsaus! Her i Alsace spiser de mye innmat, sylte, surkål og svin.

Alsace riesling er best i verden!

Tarte flambé

Fiskeriets dag lørdag

Det betyr nytt show med mat og boksignering. Stedet er Egersund, byen med de koseligste gågatene og det fineste været!

Siden hele byen handler om fisk denne dagen, må det bli noe med fisk fra meg og! Men hva er ikke helt bestemt! Du må komme og smake!

Bobilen får også være med, den parkeres midt i gadå! Kom og slå av an prat da vel!

img_1948

Sandnesugå

Jepp! Masse folk! Det er utrolig kjekt å lage mat, og enda kjekkere å kunne lage mat på stedet! I dag kjørte vi bobilen inn i gågata i Sandnes, og tok ut paellapannen! Det ble ikke paella, men kjøttboller og couscous! Omtrent 400 porsjoner! 😱

Så mye folk! Gikk noen bøker også, og morsomt med alle som stakk innom 🙂 God mat og 🙂 

Sandnesugå – boksignering

Lørdag kommer bobilen, og jeg til Langgata i Sandnes. Det er Sandnesugå, som betyr fest og liv i hele byen. Det er Vatne bokhandel som har invitert meg og noen flere utvalgte til å signere bøker, og jeg skal altså også lage smaksprøver til publikum.

Dette blir bra! Jeg signerer fra 11-14. Stikk innom da vel! 🙂

skjermbilde-2017-01-25-kl-14-27-00