Vårens festmiddag

Lam er alltid godt. Ganske enkelt er det også.  Litt franske urter blir det selvfølgelig på min favorittoppskrift, tilbehøret og vinen topper måltidet. Grillsesongen er erklært åpen! Lykke. Oppskriftene er til to personer, her er det mat for en lang middag

Vin er jo bra, og her kan du være tradisjonell med en god Bordeaux, eller litt vågal med en knusktørr iskald riesling.

Oppskriftene har også stått i Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening. Mine oppskrifter havner i hvert nummer, kanskje du burde bli medlem? 🙂

Bruschetta med avokado og tomat
Du trenger:
2 skiver brød, gjerne fra i går
1 fedd hvitløk
4 -6 cherrytomater
½ avocado
Litt frisk eller tørket oregano
Litt sitronsaft
1 ss olivenolje

Slik gjør du:
Rist brødet på panne eller på grillen. Del et hvitløskfedd i to og gni hvitløken over brødet. Skjær avokadoen i skiver, og legg på brødet. Del tomatene i to, og dandér dem oppå, pynt med litt oregano eller frisk persille, og dryss over sitronsaft og olivenolje.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Lam på grill
Du trenger:
Lammelår, et utbenet stykke på rundt 400 g, eller tjukk skåret lårskive med samme vekt.
Frisk timian
Frisk rosmarin
3 fedd hvitløk
1 sitron
Salt og pepper

Slik gjør du:
Stikk lommer i kjøttet og stapp i persille, timian, hvitløk og rosmarin. Det trenger ikke se fint ut, for du fjerner urtene før servering. Det som ikke havner i kjøttet, legger du på toppen, og så pakkes det hele inn i aluminiumsfolie. Legg på grillen på middels varme i omtrent en time. Så pakkes kjøttet ut, og gis en stekeskorpe på høy varme på grillen.

Tilbehør denne gangen er sellerimos og brekkbønner.

Sellerimos
Dette trenger du:
1 stor sellerirot, (300 gram)
1 mellomstor potet
Litt smør
1 dl lett rømme
1 strøken ts salt

Slik gjør du:
Skjær poteten i biter. Skrell og skjær sellerirot i biter. Hell av vannet når det er kokt, og mos, det går fint å bruke en gaffel. Ha i resten av ingrediensene og rør rundt. Smak til med salt.

Brekkbønner
Kok 100 g brekkbønner i vann, til de er møre. Hell av vannet, ha på litt salt og en teskje smør.

Blåbærpannekake
Denne desserten er veldig enkel, og veldig god!

Du trenger:
2 egg
2 ss sukker
2 dl melk
2,5 dl mel
3 ss olje
2 dl blåbær
Smør til steking

Slik gjør du:
Visp egg og sukker, deretter visp sammen de andre ingrediensene i bollen. Ha i blåbærene, og la røren stå en liten halvtime. Stek tynne pannekaker, etter et slikt måltid holder det med en til hver. Resten av røren holder seg i kjøleskapet til dagen etter.

 

Reklamer