Søtt, salt og surt?

Her kommer noen tips. Hva tenker du om dette tro?

Disse tre er de viktigste smakene vi har. Å gi smaksløkene og ganen en ekstra dytt er ofte smart, og samtidig kan det være lurt (og rett og slett imponerende) å bryte forventningene folk har til maten din. Søtlig løk stekt med litt appelsin er en vinner. Avokado med sukker og sjokolade høres helt fælt ut, men smaker fantastisk.

Jeg bruker sukker:
– når jeg steker løk, bittelitt bidrar til å løken, smaken endrer seg litt og det skarpe i løken bli snilt. (Appelsinjuice er også lurt!)
– når jeg baker tomater, salt og sukker!
– når jeg baker, enten det er salt eller søt gjærbakst. Sukkeret gjør at det hever seg mer. (Trodde du forresten at du ikke kan bruke rød gjær til salte deiger? Stemmer ikke.)

Jeg må ha «fleur du sel» eller Maldon salt til:
– pizzaer og flate brød
– hjemmebakte knekkebrød
– avokado og kokte grønnsaker

Sure ting, lime og sitron må jeg ha til:
– ratatouille
– couscous
– nesten alt stekt fisk, og mye av den kokte og
– skalldyr og reker