Restemat og luksus

Denne gangen har jeg funnet fram litt luksus, litt digg, og litt restemat. Kos deg på tur! 

Disse oppskriftene har tidligere vært publisert i Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening.

Gravlaks og dillkrem
Dette kan alle få til!

Du trenger:
Gravlaks nok til en forrett
1 dl lett/ekstra lett créme fraiche
1 liten bunt dill
1 fedd hvitløk
1 bløtkokt egg
litt salt
Litt hakket rødløk

Gravlaksen danderes fin på litt rødløk. Hakk dillen og hvitløken, og bland inn i créme fraichen, smak til med en klype salt. Egget kokes i sju minutter, skyll i kaldt vann, skrell og del i to. Så er det bare å dandere ferdig. Ser godt ut og smaker bra! På bildet er det også litt butterdeig, som er steikt i steikeovn, med litt ost oppå. Kan godt stekes på grillen og.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Ostekebab

Du trenger:
300 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ts spisskummen
2 fedd hakka hvitløk
1 ts salt

4 ss brødsmuler eller grillmel
1 egg
4 staver med hard ost (gryuere er bra)
4 grillspyd, bruker du trespyd, så legg dem i vann før bruk

Slik gjør du:
Bland sammen kjøttdeig, egg, krydder, hvitløk og brødsmuler. Farsen skal være passe fast. Tre ostestavene på langs på grillspyd. Ha farsen rundt, klem det godt sammen og pass på at hele osten er dekket.

Grill på middels varme, og spis mens de er varme og osten renner. Gjerne med brød eller salat til, og litt rømme på topp.

Brødomelett

Du trenger:
Gammelt brød, tilsvarende tre -fire skiver.
1 kopp melk
litt revt parmesan
½ ts revet muskat
½ ts salt
1 egg
4 store skiver røkt skinke (nok til å dekke en tallerken)
1 kopp revet mozzarella
1 tomat i skiver
Litt olje til pannen

Slik gjør du:
Skjær brødet i biter og lag en deig av brød, melk, egg, muskat og salt. Ha litt olje i pannen. Halve deigen trykkes ned i pannen. Legg så skinke, ost og tomatskiver oppå. Avslutt med resten av deigen.
Stek på middels varme, bruk en tallerken for å snu omeletten etter 6-7 minutter. Server med litt grønn salat.

Reklamer