Kaldt ute – varmt inne

Et år feiret vi nyttårsaften i bobilen, i Løkken i Danmark. Snø og grapsevær, men inne var det godt. Vi lagde fem retter. På menyen var gravlaks med sitron og kokt egg, rekecoctail på ristet loff, oksemørbrad med potetmos og aspargesbønner, danske oster og til slutt frisk frukt og søte mandler. Alt med gode viner til.

Dette var før jeg tenkte på kokebok, og derfor har jeg ingen bilder! Men det var en stor suksess. Vi koste oss.

Disse oppskriftene er tidligere publisert i medlemsbladet til norsk bobilforening, der det kommer nye oppskrifter i hvert nummer 🙂

Fiskefantasi i omnia
Omnia-ovnen er blltt veldig populær. For at jeg skal pakke ut min, må det være for å lage noe jeg ikke kan fikse i ei gryte eller på grillen. Fisk er veldig bra til denne, alle de forskjellige ingrediensene kokes jevnt og blir ferdig samtidig, og fisken mister ikke formen.

Dette trenger du:
400 g fisk, gjerne litt laks og litt torsk
2 mellomstore poteter i tynne skiver
1 bunt asparges
1 vårløk
Noen kvaster med dill
2-3 ss créme fraiche
1 ss olivenolje
salt og pepper
1 ts spisskummen

Slik gjør du:
Ha de oppskårne potetene i bunn av formen, det er viktig de er i tynne skiver. Legg så fisken i, i biter. Ha over oljen. Asparges, dill og vårløk skjæres i biter og has over. Dryss over spisskummen, salt og pepper før du har i créme fraiche på toppen.
Ha på lokket og start med sterk varmen i 8-10 minutt, så skrus varmen ned på minimum. Det tar en drøy halvtime og få det ferdig. Når potetene er myke, kan det serveres.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Kremet fiskesuppe
Dette både er godt og gjør godt. Vi bruker den fisken vi kommer over, og gjerne litt skalldyr eller skjell i tillegg. Til tradisjonell fiskesuppe, skal det være grønnsaker som er skåret i tynne strimler, ”julienne”, og rikelig med persille.

Du trenger:
1 ts olivenolje
200 g fisk, fast hvit fisk eller rød fisk
Litt blåskjell eller store kokte reker
1 gulrot skåret i strimler
50 g sellerirot skåret i strimler
1 bunt persille, hakket
1-2 dl fløte
2 ts salt
Grovkvernet pepper
1 ts gurkemeie

Slik gjør du:
Kok fisken i lite vann, vannet skal brukes i suppen. Damp blåskjell hvis du ønsker å ha dem med. Bruker du kokte reker, skal de i helt til slutt og må ikke koke, da blir de seige.
Legg fisken til side når den er lettkokt, og spar på vannet.
Ha de strimlede grønnsakene i en panne med litt olje og la dem surre på svak varme til de er myke.
Ha over fiskekraften, har du en terning fiskebuljong kan du godt ha den i. Del fisken i biter og legg den i, varm opp til kokepunktet. Helli fløte og smak til med salt og pepper. Til sist har du i persille.
Serveres som den er, eller gjerne med litt brød til. 

Hot ananas
Du trenger:
2-4 ananasringer eller biter, hermetisk går bra
1 klype med tørket chili, eller litt frisk. Hakket eller hel
½ ts kakaopulver
Litt vanlijeiskrem

Slik gjør du:

Legg ananasringene i en skål, ha over chili og kakao. Server med eller uten is, og pynt gjerne med mynte, om du har.

Reklamer