Frossen og kald? Her er oppskriftene for deg

Disse oppskriftene er hentet fra Bobilen, magasinet til Norsk bobilforening. Der lager jeg oppskrifter til hvert nummer 🙂

Kinesisk biffsuppe
Denne oppskriften er alt i en gryte. Lite oppvask altså. Det er chilien som avgjør hvor «hot» det blir, en liten rød en er passe for de fleste.

Du trenger:
300 gr biffkjøtt skåret i tynne strimler
6-7 dl kyllingkraft (går fint med buljongterninger)
2 ss soyasaus
2ss kinesisk femkrydder (5 spice)
1 liten rød chili
1 ingefær, omtrent så stor som en tommel
2 vårløk
1 hjertesalat

Slik gjør du:
Skjær opp kjøttet i tynne strimler, skrell ingefæren og skjær i fystikktynne pinner. Vårløk og chili skjæres tynt. Ha alt utenom hjertesalat i gryta, kok opp og la stå og putre ti minutter. Skjær salat i strimler og ha over i suppeskåler. Smak til med litt salt, hvis det trengs.
Øs suppen over salatstrimlene, så er det klart.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Risomelett med salat
Denne oppskriften ble tenkt ut da jeg hadde risrester som aldri ble brukt. Squash og ris er godt sammen, og jeg liker omelett, så da var ideen der. Mynte og sitron gjør dette veldig friskt og godt.

Du trenger:
2 kopper kokt ris
Tre egg
Litt sitronsaft og gjerne litt skall
En liten squash
En bunt med mynte
En god neve revet ost

Til salat:
En mango
To stilker selleri
1 rød paprika

Slik gjør du:
Bland sammen ris, egg, mynteblader, revet squash og sitron. Ha i panne som en stor pannekake. Stek på middels varme. Når den begynner å bli stiv på toppen, kan den snus, gjerne ved hjelp av et grytelokk. Skjær den i kakestykker og pynt med selleri, paprika og mango. Du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker også. Serveres lunken, men fungerer bra i matpakken også.

Varm sjokolade
Varm sjokolade og kakao er skikkelig snop. Jeg er tilhenger av små porsjoner, og klarer sjelden en hel kopp! Til gjengjeld er jeg glad i å eksperimentere og sette til andre smaker. Det er bare fantasien som setter grenser her! En variant kan være appelsinskall og kanelstang. En annen marshmallows og nonstop.

Du trenger:
1 plate mørk sjokolade, gjerne litt bitter.
2 ss ferdig kaffe
1 ts vaniljesukker
4 ss sukker (reduser mengde sukker dersom sjokoladen er søt).
1 ts kanel
2 kopper melk
1ss vaniljeis eller krem
Dryss med chilipepper.

Reklamer