Bobilkokkens paella

Paella er drømmemat. Smaken er frisk, duften er noe du husker lenge. Fisk og skalldyr er det beste vi vet, faktisk! Til denne retten er det viktig at du har skikkelig ris, det funker ikke med boil-in-bag. Langkokt paellaris eller til nøds risottoris går an. Er du i utlandet, kan du godt spandere en euro på vin som er beregnet til matlaging, hvis ikke, har du gjerne et glass igjen av en tørr hvit en?
Jeg lager paella på paellapanne, eller på pannen som følger med grillen.

Du trenger:
1 dl paellaris (evt risottoris)
1 løk hakket i biter
1 liten rød paprika i biter
5 fedd hvitløk, hakket
1 liten rød hakket chili
2 dl hvitvin (gjerne kokevin)
Saften av ½ sitron
To sitronbåter
2 ts gurkemeie2 ss røkt paprikapulver (eller spansk pimenton)
1 terning fiskebuljong
Vann
100 g hvit fisk
4 kreps
4 scampi (eller en håndfull pilla norske reker)

Slik gjør du:
Start med å hakke løk, chili og hvitløk og ha i pannen med litt olje. Den skal stå på svak varme og bli gyllen. Ha i risen og krydder, og rør godt. Tilsett hvitvinen og la det koke seint. Når væsken er nesten borte, ha i vann, litt etter litt. Ha i sitronsaft og fiskebuljong. Fortsett å tilsette litt og litt vann til risen er myk. Legg oppå paprika, hvit fisk, og dander skalldyr på pannen. Pass på at det ikke koker helt tørt, tilsett litt og litt mer vann.

Når fisken er hvit, og skalldyrene kokt, serveres en passe porsjon på tallerken med en halv sitron.